اخبار ویژه

کارآفرینی با کشت گل محمدی و احداث کارخانه گلاب گیری

کد خبر : 4716
سه شنبه 28 اردیبهشت 1395 - 09:42

تولید کننده عرقیات گیاهی گفت: تنها کارخانه و واحد صنعتی تولید فرآورده‌های گیاهان دارویی در قالب عرقیات و اسانس در استان مرکزی، در ابتدا با ۱۵۰ هکتار باغ گل محمدی و چندین هکتار گیاه دارویی شروع به کار کرد، در حال حاضر حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر علاوه بر اشتغال به راحتی امرار معاش می‌کنند. ...

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج کارگری سپاه روح الله ؛ به نقل از فراهان خبر؛ شهر ساروق از توابع اراک دارای کارگاههای بزرگ گلابگیری، فرآوری گلاب و گیاهان دارویی است.
این شهر در فاصله ۵۰ کیلومتری شهر اراک واقع شده است و حدود ۲۰ هکتار اراضی به کشت گل محمدی اختصاص دارد و بیش از ۳۵ نفر در زمینه کاشت و برداشت گل محمدی فعالیت دارند.
مهدی فريور محسنی و پروانه خداوردی، زوجی که زندگی مرفه شهری را رها کرده و برای اشتغالزایی در زادگاه خود سختی زندگی روستایی را با عشق به تن خریده اند.
 پروانه خداوردی ساروقی لیسانس الکترونیک دارد و همسرش آقای فریور فوق لیسانس عمران دارند.
این زوج با مشاهده ی مشکلات اجتماعی از جمله اعتیاد و مشکلات اقتصادی کشور تصمیم به مهاجرت به زادگاهشان برای ایجاد اشتغالزایی برای زنانی که از اعتیاد همسرشان دجار افسردگی شده اند را می گیرند.
در بررسی های آقای فریور و خانم خداوردی با مشکلات کشاورزی منطقه هم آشنا می شوند، آنها برای ترویج کشاورزی با ضروری دانستن تغییر الگوی کشت منطقه به کشت گل محمدی و گیاهان دارویی روی آوردند.
در حال حاضر مزرعه بزرگی از گل های محمدی و گیاهان دارویی توسط این کارآفرینان در ساروق زیر کشت رفته است و با تشویق آنان کشاورزان این دیار را هم به کشت گل محمدی روی آورده اند.
 ابن زوج برای احداث این کارخانه یک میلیارد تومان هزینه کرده اند و یک میلیارد هم از بانک کشاورزی وام دریافت کرده اند و با عشق و علم آغاز کردند.

پروانه خداوردی  با اشاره به فعالیت کارخانه گلاب گیری سارو گفت: کارخانه گلاب گیری سارو از سال ۹۲ کار خود را آغاز کرده است، محصولات کارخانه شامل دو نوع گلاب رقیق و غلیظ، ۳۳ نوع عرقیات گیاهان معطر و دارویی و ۲۸ نوع اسانس‌ طبیعی است و پروانه ساخت آنها جهت مصرف خوراکی به عنوان طعم‌دهنده مایع و استفاده در محصولات آرایشی صادر شده است.

وی با اشاره به فراگیری دانش کشت گل محمدی و گیاهان دارویی، افزود: از ابتدا به کشت گل و گیاه علاقه داشتم، زمانی که تصمیم برای کشت گل محمدی در ساروق گرفتم با همسرم برای آموزش به کاشان رفتم و از نزدیک با کشت این گیاه و شرایط نگهداری از آن آشنا شدم و شروع به مطالعه و جمع آوری اطلاعات در این زمینه کردم.
خداوردی با بیان اشتغالزایی کارخانه سارو اظهار کرد: تنها کارخانه و واحد صنعتی تولید فرآورده‌های گیاهان دارویی در قالب عرقیات و اسانس در استان مرکزی، در ابتدا با ۱۵۰ هکتار باغ گل محمدی و چندین هکتار گیاه دارویی شروع به کار کرد، در حال حاضر حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر علاوه بر اشتغال به راحتی امرار معاش می‌کنند و تولید عرقیات گیاهی در کارخانه به دست ۸ نیروی زن است.
 کارآفرین با اشاره به مشکلاتی که در راه اندازی کارخانه پیش روی داشته است، گفت: شروع کاری بزرگ، مشکلات بزرگی را دارد اما وقتی با نیتی خیر قدم در این مسیر گذاشتی، خدای متعال است که دستت را می گیرد و همه افراد در این مسیر یک واسطه از طرف هدایتگر الهی هستند و من همیشه ذکرم« یا هادی» است و پشیبان من تا این لحظه بوده و هست.
وی با بیان اینکه این کار مرا به خدا نزدیک تر کرده، افزود: قبلا عدد و رقم در هزینه های زندگی برای من مهم نبود اما از وقتی شروع به کارکرده ام، اعداد و رقم در هزینه ها برای من اهمیت دارد و همچنین شکرگزاری برای تمام داشته هایم بیشتر شده است و هر روز تمام داشته هایم را به یاد می آورم و از خدا بایت آنها شکرگزاری می کنم و این کار من را به خدا نزدیکتر کرده است.
خداوردی با بیان اینکه سودآوری بالاتر کشت گل محمدی، گفت:  اگر هرکسی یک بوته گل با مصرف سالانه ۱.۵ مترمکعب آب بکارد، ۲۰ هزار تومان محصول خواهد داشت. هیچ محصولی با این شرایط تولید نمی شود و کشت این محصول با شرایط آب و هوایی استان مرکزی سازگار بوده است و مصرف آب کمتری را دارد.

کارآفرین ساروقی با اشاره استقبال پایین از محصولات کارخانه، افزود: محصولات کارخانه به استان‌های مازندران، گیلان، لرستان، اصفهان و استان‌های همجوار ارسال می‌شود و به دنبال رایزنی برای عرضه محصولات کارخانه در فروشگاه های استان مرکزی هستیم.

وی با بیان اینکه صنعت فرآورده های گیاهی نیازمند حمایت است، اظهار کرد: تا زمانی که دولت عزم و اراده واقعی برای حمایت از صنایع تولید فرآورده‌های گیاهان دارویی نداشته باشد، قطعا این صنعت نابود شده و احیا نخواهد شد.
خداوردی گفت: در روز ۱۷ ساعت مشغول به کار هستم و در کنار کارگران کارخانه، کارگران مزرعه گلاب و گیاهان دارویی با عشق کار می کنم و برای اینکه زن هستم و مردان تصور کنند که نمی توانم حتی بیشتر از مردان کار می کنم.

تولید کننده عرقیات گیاهی، خاطر نشان کرد: در روز ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت، جشن گلاب گیری در محل کارخانه با حضور مسئولین و علاقمندان در محل کارخانه برگزار می شود.

[[{"fid":"10211","view_mode":"default","type":"media","attributes":{"height":"480","width":"640","class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

ارسال توسط : markazi110
بازدید
دیدگاه